私たちのこと | ABOUT US

私たちのこと

ABOUT US

経営理念
Our Philosophy

わたしたちは、
本業を通じてすべての
人々の豊かな生活と、
幸せな人生の一助となり
社会の課題解決に
挑戦し続けます。


We hope to keep contributing a happy life through our works
and try to solve societal issues.

T&Gが目指すビジョン
Our Vision

~100年計画~ 蕎麦で世界を健康に

  • 蕎麦食の普及活動で健康体づくり
    (予防医療で医療費削減に貢献)
  • 児童期から蕎麦を気軽に食べられる環境づくり
    (食格差からの児童肥満防止に貢献)
  • 世界で蕎麦の需要増に伴い農家へ蕎麦栽培のススメ
    (荒農地、離農地を減らし地球環境に貢献)
  • 蕎麦打ち、農業体験で地方コミュニティとの交流
    (過疎地域の活性化に貢献)
  • 世界に誇る和食料理人の養成と職業としての地位向上
    (料理人増と調理技術の向上に貢献)

~100 year plan ~ We challenge to make the world healthy with “Soba.”
  • The spread and enlightenment of Soba for a healthier body
    (Helping to reduce medical expenses with preventive medicine)
  • Creating an environment to eat Soba from childhood
    (Contributing to the prevention of childhood obesity from income gaps)
  • Recommending buckwheat cultivation to farmers as demand for buckwheat increase worldwide
  • Connecting with local communities to make Soba and with Soba farming experience
    (Contributing to the revitalization of depopulated areas)
  • Training world-class Japanese cooks and improving their status
    (Helping to increase the number of cooks and cooking techniques)
T&G代表 後藤 雄一 Yuichi Goto

profile

有限会社 ティ・アンド・ジー 取締役社長 後藤雄一
1970年6月23日兵庫県芦屋市生まれ。
私立滝川第二高等学校卒業。帝塚山大学教養学部卒業。
野菜ソムリエ 江戸ソバリエ 日本茶アンバサダー


T & G, Inc. CEO Yuichi Goto
Born in June 23, 1970 Ashiya, Hyogo, Japan
Graduated from Takigawa Daini high school
and Tezukayama University
Certified vegetable sommelier, Edo Sobalier
and Japanese green tea ambassador

大学卒業後、水産商社へ就職し営業を経験。その後、義父の経営する飲食事業会社へ転職。
転職して1週間後、阪神淡路大震災が発生し実家は全壊。義父の経営していた飲食店、弁当店、事業所給食事業など
約30店舗も被災する。被災した店舗の再営業を目指しながら、弁当の路上販売や訪問販売、事業所弁当を主軸に再起を図るが、
急激な復興で人は減り、コンビニの出店攻勢により弁当の需要は激減する。
そのころ知人からキカイで作るヘルシーな十割蕎麦のお話しを聞き、義父が全てを投げ打って会社を清算し、
家族で生きていくため、私達はひとつのお店に賭けた。しかし、開店するも営業不振が続く。
閉店後の客席で、自分の無力さ、未熟さを思い知り、ひとり悔やんだ。いよいよもう後がない。
営業日報に一日の売上げを入力する作業の中で、今日の実績=変わらない過去、という事実。悔やんでも何も変わらない。
取り戻せない。過去は変えれない。しかし、より良い過去を作るために、明日は、未来は、変えていける。
これが私の飲食業の原点であり、人生の指針となる。
人生は一度きり 
悔いても過去かわらず
案ずるだけでは未来わからず 
今、最善を尽くすべし


After graduating from university, I found a job at a fish trading company and experienced sales management. Following this, I changed my job to become a part of a restaurant business company owned by my father-in-law. A week later, the Hanshin Awaji Earthquake occurred in my city, Kobe and my home had completely destroyed. All 30 of my father-in-law’s restaurants, shops, and lunch businesses were also affected. While aiming to re-open all stores, I tried to sell lunch boxes on streets and door-to-door. However, many people left due to reconstruction and many convenience stores were built and reduced the sales of my lunch boxes.
At that time, I heard from my acquaintance about the story of healthy soba noodles made with a machine. My father-in-law sold his company to help the family survive and built one restaurant to depend on. However, despite the opening of the restaurant, it did not go well. After each day, I felt my own powerlessness and immaturity. I could not see the light to my future. In the process of entering a daily sales report, I realized I could not change my past.
Nothing changes even if I regret it. The past cannot be changed. To make our life better, we can change the future. This is the starting point of my restaurant business and serves as a guide for my life.
You only live once. Do not worry about the future, live now and make
each day worth living.

沿革

Corporate History

  • 1999年4月

    神戸三宮に十割蕎麦をカフェ感覚で提供する
    「四季愛菜ダイニング」をオープン。

    April 1999
    Opened a café style restaurant, “Shiki Aisai Dining”
    serving 100% buckwheat soba noodles in Sannomiya, Kobe

  • 2000年3月

    宅配すし「刻のや」にFC加盟し、神戸市灘区(六甲店)オープン。

    March 2000
    Became affiliated to a franchise “ Tokinoya”
    and opened a delivery sushi restaurant in Rokko, Kobe.

  • 2000年6月

    有限会社ティ・アンド・ジー設立

    June 2000
    Established T & G, Inc.

  • 2001年8月

    FC事業のモデル店舗として宅配寿司に弁当、釜飯を含めた
    「刻のや厨房」を神戸市東灘区(甲南店)にオープン。 

    August 2001
    Opened a sample store of franchise and added Bento
    and Kamameshi to the delivery sushi restaurant “Tokoinoya Chubo” in Higashinada, Kobe.

  • 2002年2月

    「刻のや」 西宮市甲子園(甲子園店)オープン。

    February 2002
    Opened “Tokinoya” in Koshien, Nishinomiya.

  • 2006年7月

    FC本部倒産により「刻のや」3 店舗閉店。

    July 2006
    FC headquarter went bankrupt and all three “Tokinoya” closed.

  • 2013年11月

    神戸磯上通にSoba Tempura Bar 「ISOGAMI FRY BAR」オープン。

    November 2013
    Opened Soba Tempura Bar, “Isogami Fry Bar” in Isogamidori, Kobe.

  • 2016年3月

    東京進出。

    March 2016
    Expanded our business to Tokyo.

  • 2016年4月

    渋谷区恵比寿にてSoba Tempura Bar「EBISU FRY BAR」オープン。

    April 2016
    Opened Soba Tempura Bar, “Ebisu Fry Bar” in Ebisu, Shibuya-ku, Tokyo.

会社情報

Corporate Information

会社名
有限会社 ティ・アンド・ジー  facebook
Company
name
T&G, Inc.
所在地
本社
〒650-0021
兵庫県神戸市中央区三宮1-8-1 さんプラザ060

東京オフィス
〒150-0013
東京都渋谷区恵比寿2-13-12 コートヒルズ広尾南1103
Address
Headquarter
Sun Plaza 060 1-8-1 Sannomiya,Chuo-ku, Kobe, Hyogo, Japan 650-0021

Tokyo office
Coathills Hiroominami #1103 2-13-12 Ebisu,Shibuya-ku, Tokyo, Japan 150-0013
連絡先
TEL:078-331-8739
FAX:078-321-4649
Tel&Fax
TEL (+81) 78-331-8739
FAX (+81) 78-321-4649
設立
2000年6月
Established
June in 2000
代表者
取締役社長 後藤雄一
CEO
CEO Yuichi Goto
事業内容
1.飲食店の経営
2.加工食品の製造、販売
3.飲食店コンサルティング
4.十割蕎麦製麺機と蕎麦粉のご紹介、販売
5.インターネットショップ運営
Business
1. Restaurant management
2. Manufacture of food package and Sale
3. Restaurant Consultant
4. Introduction of 100% soba noodle making equipment and sale
5. Online store
取引銀行
みなと銀行・ゆうちょ銀行・楽天銀行
Main bank
Minato bank, Japan Post bank, Rakuten bank
資本金
3,000,000円
Capital
3,000,000 yen
従業員数
正社員6名 アルバイトスタッフ35名(2019年3月現在)
Employees
Full time 6, Part time 35 (March in 2019)

メディア掲載実績

Media

  • 2019.4.28 大人の女性の旅をナビゲート「旅色」のタベサキのコーナーで ニューウェーブ蕎麦として、EBISU FRY BARの「塩レモンクレーム蕎麦」を女優の桜庭ななみさんにご紹介頂きました。

  • 2019.4.23、NHKニュース「おはよう日本」のまちかど情報室のコーナーで、SIKI AISAI Diningがドクターフライを導入しヘルシーな揚げ物を提供するお店として紹介されました。

  • 蕎麦春秋 vol.49 2019年春夏号。暖簾めぐりのコーナーにEBISU FRY BARとオーナー後藤が掲載されました。

  • 近代食堂 2018年10月号 【特集】繁盛店レポート いま強い店は、こう作る。 にてEBIS FRY BARが掲載されました。

  • 月刊食堂 2018年3月号 必見の大繁盛店にEBIS FRY BARが掲載されました。

  • 女性セブン 2017年2月2日号 【特集】(おひとりさまでも行きやすい!)粋だねぇ!気軽だねぇ!カジュアル天ぷら流行ってます!にEBIS FRY BARが掲載されました。

  • ワイン王国 January 2018 no.102TOKYOワインバルクルージングのコーナーにEBISU FRY BARが掲載されました。

  • 蕎麦春秋 vol.44 2017年12月25日号。蕎麦六景にEBISU FRY BARが掲載されました。

  • 2017年12月5日放送 日テレ news every. 気になる!のコーナーにて「個性派!新そばグルメ!」としてカルボナーラ蕎麦が紹介されました。

  • そば・うどん店 繁盛BOOK 第18集 【特集】そば・うどん店の「再生」「進化」の秘訣 / いまこそ挑戦!そば・うどん店の働き方改革×生産性アップ にEBIS FRY BARが掲載されました。

  • Tokyo Walker 2016.12/2017.01合併号【特集】本当に安くて旨い店 BEST100 にEBIS FRY BARが掲載されました。

  • おとなの週末 2016年12月 第14巻第12号 【特集】・ご褒美寿司 ・最強コスパの温泉宿・物語のあるウイスキーにてEBIS FRY BARが掲載されました。

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