SOBAのこと
ー SOBA and HEALTH
SOBA
と
健康
蕎麦はバランスのいい「栄養食品」であり、血管の老化や高血圧予防などに効果的といわれています。また、ご飯より1割以上カロリーが少ないため「ヘルシーフード」としても世界に誇れる食材です。
A good balance nutrition, “Soba” is said to prevent aging blood vessels and high blood pressure. It is also about 10% fewer calories than white rice. ”Soba” is a top quality healthy food.
ー Juwari-SOBA and Machine
十割 SOBA
と
キカイ
短時間で簡単にコシの強いおいしい十割蕎麦を作ることのできる「蕎麦打ちのキカイ」が、私たちの自慢。安定した品質の蕎麦をいつでも誰でも気軽に提供できるのが、大きな利点です。また、キカイのメーカーとは20年来、信頼関係を築いてきました。私たちはキカイの特性を熟知したスペシャリストであると自負しています。
In a short amount of time, easy, and still with good texture, we can make 100% buckwheat noodles with our original, state-of-art “Soba-making machine” which we hold pride in. With the help of the machine, anyone at any time can make stable-quality noodles easily. Over the past 20 years, we have held a strong relationship with the manufacturer of the machine. Because of this, we believe that we are the only specialists.
ー About SOBA Flour
SOBA粉に
ついて
目指すのは「素直なおいしい蕎麦」。青森県と秋田県にまたがる十和田湖産藪(やぶ)系蕎麦粉と、日本由来の中国産オーガニック更科(さらしな)粉を半分ずつ。香りと喉ごしの良さの両方を楽しめるオリジナルブレンドです。
Our goal is to make the best quality 100% “Soba” noodle. We use half of Yabu-style buckwheat flour from Towadako between Aomori and Akita prefecture. And another half of Sarashina-style Japanese-based organic buckwheat flour from China to create our original blend for the enjoyment of both the rich aroma and luscious flavor of “Soba.”
ー SOBA To The World
SOBA
を
世界へ
肥満、糖尿病、心臓病など現代病の要因ともいわれるグルテン。十割蕎麦の強みはグルテンフリーであること。「おいしくヘルシーなJapa-Soba(ジャパソバ)」でSOBAファンを世界に増やします。
Gluten can be a factor in leading to obesity, diabetes, and heart disease. 100% buckwheat flour is gluten-free. We will have fans of “Soba” for the healthy and delicious “Japa-Soba.”
ー Goto’s Select Product
SOBA
と
GOTO
蕎麦粉、ご家庭用蕎麦、蕎麦茶の販売のほか、蕎麦粉のフィナンシェやサラダ感覚で楽しむ「SOBA BOWL(ソバ・ボウル)」など、「蕎麦の新しいかたち」にも意欲的に取り組んでいます。また、国内外でチャレンジしたい事業主の方に向け、蕎麦粉のブレンドやキカイのご紹介、コンサルティングも承っております。蕎麦のアイデアは無限大。夢は広がります。
We sell our original blend of buckwheat flour, ready-to-cook noodles, and buckwheat tea. Additionally, we are creating financiers made from buckwheat flour and a “Soba bowl” in a salad style. We believe that there are many other ways to enjoy new ways to use “Soba.” We also offer instruction on how to blend buckwheat flour, introduction of the machine, and consulting for those who want to challenge a new business of “Soba” not only in Japan, but abroad as well. There are endless variations of “Soba.” Our dream will spread.